Verlichtingsplan badkamer

verlichtingsplan badkamerDe badkamer, één van de kleinste kamers uit ons huis mag je zeker en vast niet vergeten wanneer je je verlichtingsplan gaat bekijken. De badkamer is immers een ruimte waar we dagelijks vaak toch wel wat tijd spenderen aan persoonlijke verzorging, je start er je dag en je eindigt er je dag. En met de juiste belichting kunnen we er nog een tikkeltje beter uitzien. Investeer bij je badkamer verlichtingsplan dus ook zeker in je badkamerverlichting

Je hebt in je badkamer nood aan goede verlichting bij je spiegels, zo kan je jezelf goed bekijken, maar vooral is het praktisch wanneer je je wil scheren of make-up gaat aanbrengen. Niets is zo vervelend als niet zien wat je aan het doen bent. Let wel op dat je geen lichtspots net boven de spiegel hangt, deze zorgen ervoor dat je schaduwen op je gezicht krijgt wat er niet echt mooi uitziet. De beste manier is om aan beide verticale zijden van de spiegel te zorgen voor een lichtbron, deze zullen het licht gelijk verspreiden over het gezicht. Heb je geen plaats om de verlichting aan de zijkant van de spiegel te hangen, dan kun je wel met een armatuur werken die boven de spiegel hangt, maar zorg er dan wel voor dat deze breed genoeg is zodanig dat het licht zich gelijkmatig over je gezicht kan verspreiden. Probeer gebruik te maken van halogeenlampen omdat deze kleuren van make-up het beste weergeven, ook gloeilampen hebben een goeie kleurweergave.

De douche is ook een belangrijke plaats in je badkamer om goeie verlichting te voorzien. Als je een heel kleine badkamer hebt waarbij je douchedeuren niet mat zijn, dan kan het eventueel niet nodig zijn om extra verlichting te voorzien in het verlichtingsplan. Echter in alle andere gevallen voorzien je best wel ook verlichting direct boven je douche, je kan dan best werken met waterdichte inbouwspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *