Waterdichte verlichting: een must in de badkamer

waterdichte verlichting badkamZoek je naar de perfecte verlichting voor in je huis? Overweeg dan zeker waterdichte verlichting voor in de badkamer.

Aangezien de badkamer een overwegend vochtige ruimte is, is het van belang te opteren voor verlichting die hieraan is aangepast. Maar hoe weet je nu of verlichting waterdicht is? Daarvoor moet je kijken naar de IP-waarde van de lamp. Deze waarde staat voor International Protection. Deze internationale, elektrische beschermingsnorm wordt weergegeven door twee getallen. Het eerste getal geeft aan hoe goed de verlichting beschermd is tegen stof. Het tweede getal staat voor de waterdichtheid van de verlichting. Hoe hoger dit getal, hoe groter de weerstand tegen water.

Met waterdichte verlichting kun je bijvoorbeeld een lamp plaatsen in je douche, zodat je nog genoeg licht hebt bij het sluiten van de douchedeur. Ook in je bad kun je gebruik maken van waterdichte spots. Richt ze dan wel best op de zijkanten van het bad. Anders zou je wel eens verblind kunnen worden. Met verlichting in het bad wordt een bad nemen een stuk gezelliger. Zeker als je kinderen hebt is waterdichte verlichting een aanrader. Kinderen zijn namelijk kampioenen in het natmaken van plaatsen die normaal gezien droog blijven. Waterdichte verlichting is dus zeker een must in de badkamer!